Anneli Alatalo, Panoraamoista illuusioihin -teos on ilmestynyt e-kirjana 

Bod Kirjakaupassa ja muualla e-kirjamyynneissä Suomessa ja ympäri maailmaa. Hinta 19,99/kpl


Mikä yhdistää Mannerheimin ja 2000-luvun scammeriyden? Toukokuussa vuonna 1918 punakapina kukistuu ja Mannerheim marssii voittajana Senaatintorille. Vuonna 2020 scammer David kehoittaa: Come and chat with me in Hangout! Teoksessani Panoraamoista illuusioihin nostan esiin suomalaisuuden ja sen syvimpiä suruja. Kyyneliä virtaa olipa vuosisata mikä hyvänsä! Panoraamoista illuusioihin kertoo 1900-2000 -luvulta sukutarinavälähdysten kautta sotiemme elämän panoraamoista ja etenee nykyajan scammereihin eli illuusioihin, elämän valheellisuuksiin, joita on tarjolla pilvin pimein. 1900-luvun sodista ja ihmisen taistelusta köyhyyden keskellä syntyy realiteetti, joka ei poistu. Espoon Alkutieltä alkaa Aakun ja Eimin tarina, joka jatkuu heidän lastensa ja lastenlastensa kautta. Inhimillisen elämän monimuotoisuus muodostaa panoraamoista illuusioihin jatkuvan ulottuvuuden, joka poikii 2000-luvun alati muuntuvia ilmiöitä. Ihmisen riisto ja kamppailu onnellisesta elämästä jatkuu muuttaen vain muotoaan. Aakun ja Eimin tarina jatkuu scammerien kautta aina ilmastomuutokseen ja uuteen taisteluun elämästä ja kuolemasta. Mitä vielä?

 

Arvostelukappaleen e-kirjasta kiinnostuneet toimittajat ja kirjablokkarit voivat tilata suoraan osoitteesta lehdistö@bod.fi               

 

Tekstinäyte kirjan alusta:

”Edessä avautuu pitkänomainen, kolea vintti, sellainen, joka on kaksikerroksisissa vanhoissa puutaloissa. Saattoi mennä mihin suuntaan vintin narisevia lautoja pitkin, mutta valon kajoa ei löytynyt. Valo imeytyi lankkujen rakoon kuin pimeänä vesisateisena syysyönä. Lattialautojen ja sahanpurun lemuun sekoittuu vuosisatojen haju, nimetön ja kuvailematon, salaperäinen ja surullinen. Ikkunoissa roikkuu jäänteet puuvillaisista verhoista, jotka ovat haprastuneet ohuiksi rievuiksi ja valuvat kohti lattiaa. Kuulen itseni sanovan ääneen:

-Jätä rauhaan! Älä koske! 

Kosketus hajottaisi kankaan, muuttaisi sen vaaleaksi jauhoksi, joka leijailisi vintin laudoille. Kosketuksen myötä side menneeseen muuttuisi kalseaksi tiedoksi. Värit haalistuneina verhot muistuttavat ajasta, joka oli ja meni ja jonka tietty ikäpolvi joutui elämään ja jonka myötä se kuoli. Sinä näet sen! Mutta älä koske, jotta se säilyisi sellaisena kuin se oli.”

YTM, psykologi Anneli Alatalo on suomen kielen/S2-kielen ja kirjallisuuden opettaja, joka on kirjoittanut dekkarisarjan Eveliina von Waisin etiäiset, teoksen Menneisyys mukana ja pienoppaan Kirjoittamalla pahimmasta parhaimpaan. Järvenpäästä usean paikkakunnan kautta Keminmaahan ja lopulta takaisin etelään, Espooseen, jossa työuran viimeiset 15 vuotta ovat sujuneet jouhevasti eri tehtävissä. Yhdeksän vuotta Suomea kohdanneen viimeisen sodan päättymisestä synnyin Helsingissä ja asuin lyhyen ajan lapsuuttani Järvenpäässä kodissa, jossa asui isoäitini ja hänen tyttärensä ja poikansa, isäni, perheineen. Muistikuvia jopa tuosta ajasta on jäänyt pienen alle kouluikäisen lapsen mieleen. Puhumattomuuden kulttuuri vuosien mittaan, vaikeus tunteiden ilmaisuun ja ihmisen merkitys tekemisineen puhutteli niin syvästi, että suomen kielen opettajuuden lisäksi minusta tuli psykologi, ihmismielen ja kehon syvätutkija ja salojen selvittelijä. Panoraamoista illuusioihin kuvaa matkaa realiteeteista harhoihin ja harhoista ihmisen alituiseen riistoon ja pettämiseen. Taistelu elämästä ja kuolemasta ei pääty koskaan. Ihmisen osa, seikkailu.

Lisätietoa www.annelialatalo.fi   anneli.alatalo@gmail.com

Kirjan nimi: Panoraamoista illuusioihin
Alanimi: Realiteeteistä ja harhoista 1900-2000 -luvuilla
Kirjailija: Alatalo, Anneli

Popular posts from this blog